Theaterles jongerenTheaterles kinderenTheaterles volwassenen

Marlon van Casteren

Consulent vo podiumkunsten

Hallo! Ik ben Marlon van Casteren en werk als consulent vo podiumkunsten bij Kunstbalie. Daar verbinden we kunst met onderwijs. Ik vind het geweldig om kunsteducatie in samenwerking met docenten, directies en culturele partners een betekenisvolle plek te kunnen geven in het curriculum van de school. 

Na mijn opleiding Docent Theater in Arnhem en de Master Kunsteducatie in Zwolle ben ik aan de slag gegaan als educatief medewerker bij verschillende jeugd- en jongerentheatergezelschappen en gaf ik theaterlessen op culturele centra aan kinderen, jongeren en volwassenen. De kennis en ervaring die ik daar heb opgedaan kan ik nu bij Kunstbalie optimaal inzetten om samen met scholen en culturele instellingen de kwaliteit van cultuureducatie te verbeteren.

Naast mijn werkzaamheden bij Kunstbalie ben ik werkzaam bij het Brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) en de Raad voor Cultuur als adviseur theater. Daar streef ik dezelfde doelen na in samenwerking met de professionele kunsten. De combinatie van deze verschillende functies maakt dat ik alle verschillende partijen die ik ontmoet in het onderwijs en de kunstensector optimaal aan elkaar kan verbinden vanuit ieders individuele vraag!  

 

        

Organisatie(s): 

Kunstbalie

Ringbaan Oost 8
5013 CA Tilburg
013 464 82 80

BKKC

Spoorlaan 21
5038 CB Tilburg