Wij-Zij: Polarisatie in de klas

0

Het gesprek van de dag gaat steeds vaker over extremen en tegenstellingen. Groepen met een andere mening worden lijnrecht tegenover elkaar gezet. In de media worden deze tegenstellingen vaak uitvergroot en bepalend voor het debat. Hoe leer je deze mechanismen in de media te doorzien? En hoe leer je je leerlingen om beter te luisteren, vragen te stellen en welke positie kies je zelf in dit gesprek?

Leerkrachten (PO en VO) die hierin geïnteresseerd zijn, mogen onze docententraining Wij-Zij: Polarisatie in de klas niet missen. 

Bart Brandsma (sociaal en politiek filosoof) geeft een exclusieve interactieve lezing waarin hij polarisatie en de rol van de media toepast op het gesprek in de klas. We zoomen in op de rol van de media en journalistiek en staan stil bij hoe je je er bewust of onbewust door laat beïnvloeden. En hoe jij hier (beter) positie in kunt kiezen.

Naast de lezing van Brandsma bestaat de dag uit een masterclass Medialogica (i.s.m. HUMAN) waarin we kijken hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. Tot slot brengen we een bezoek aan de tentoonstelling Serieus grappig en spelen we een spel waarin we onze eigen grenzen van humor onderzoeken.

Meer informatie en tickets vind je hier

dinsdag 04 juni 2019
10:00 - 16:30
Prijs
€ 100.00
Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Adres
Media Parkboulevard 1
1217WE Hilversum