LAAT WETEN HOE HET WAS: Down to Earth met Q&A meet-up

In het kader van vakoverstijging wil ik (Bart Hoogendijk) graag met kunstvakdocenten afspreken om naar de film Down to Earth te gaan in de VerkadeFabriek te 's-Hertogenbosch op zondagmiddag 11 december. Naar aanleiding van de Inspiratiedag VO van Kunstbalie op 3 november hoop ik naar aanleiding van deze film samen met anderen vakoverstijgend lesmateriaal te maken bij deze film.

Let op! Wees er snel bij en koop zelf een kaartje! 

Bekijk de trailer op Vimeo: 

https://vimeo.com/104995623

 

Synopsis: 

Een familie laat de doorgedraaide wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar alle uithoeken van de aarde op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld waarin we leven. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan; met maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met de stamoudsten, de wijzen die nog nooit eerder geïnterviewd werden.
 
Hun nieuwsgierigheid leidt hen van de oevers van Lake Superior in Michigan, naar het hart van de Amazone. Van de Australische outback naar de Kalahari Dessert. Van de hoge Andes naar de jungle van India. Ze krijgen toegang tot plekken waar nooit eerder ge lmd werd en maken kennis met een meer verbonden manier van leven.
 
Hun ontmoetingen met de verborgen wijzen der Aarde laten een diepe indruk na. Onbekende eenlingen, nederige maar charismatische individuen die een eenvoudig bestaan hebben dat ver af staat van onze moderne maatschappij. De meeste van hen stellen hun leven ten dienste van hun gemeenschap die hen medicijnmannen, shamans, healers of wisdom keepers noemen.
 
De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze wijzen en de levens-veranderende impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben. Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is om in het licht te stappen en hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn om te luisteren. 

 

bron: www.verkadefabriek.nl

zondag 11 december 2016
12:15
Prijs
€ 10.00
Adres
Boschdijkstraat 45
5211 VD 's-Hertogenbosch