BredaPhoto toont the state of the art van de hedendaagse autonome fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. In 2016 is het thema YOU, waarbij BredaPhoto zowel de creatieve als de kwetsbare kant van de zelfredzaamheid belicht. In de keuze voor het werk én in de presentatie daarvan wordt gestreefd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide. 

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Zeven fotografieopleidingen in Nederland, België en Duitsland zijn onderdeel van het Academieproject voor het internationale kunstvakonderwijs. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject. Ouderen van twee Bredase verzorgingstehuizen participeren in het Ouderenproject. En tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

Nieuw deze editie is dat BredaPhoto zich verspreidt over twee levendige gebieden in de stad. Het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum staan gedurende 7 weken in het teken van de fotografie. De sfeervolle Stadsgalerij aan de Oude Vest, naast de buitententoonstelling in het Chassépark, vormt het hart van BredaPhoto. Hier vindt men de horeca met een zomers terras, bookshop en verschillende programma-onderdelen.

Op dit moment wordt er gebouwd aan het programma van BredaPhoto 2016. De komende maanden worden meer programma-onderdelen bekend gemaakt op deze website. Vanaf dit jaar kunnen bezoekers met een BredaPhoto passe-partout zeven weken lang alle parels van BredaPhoto bezoeken: de festivallocaties, exposities, activiteiten en de boottocht tussen Belcrum en hartje centrum. De buitentenoonstellingen in het Chassépark en Belcrum Beach, en diverse binnenlocaties, blijven gratis toegankelijk.

http://www.bredaphoto.nl

zondag 30 oktober 2016
Adres